followers

Friday, November 5, 2010

day 133 : working without rest

hari n pun cam biase,xde mende menarik pn yg berlaku, balik je dr kije pg td, lepas kenyang mam laksam yg berharge rm2.50 yg aq beli dr cafe HUKM, cam biase la, tdo smpai x igt dunie la, igt nak bgn pkl 12.30, mane tau, pkl 12 aq da bgn da pn, lepas diganggu oleh mimpi yg x berape nak syok,, xsempat my honey nak kejut, aq dah pn call die,,,, selamat la bil die.. huh.

malas pulak rasenyer nak pg kerja shift petang n, "2 lah dah tau kerja petang, sape suruh double malam, kan da xlarat," ayat yg biase aq trime dr my honey klu aq mengadu malas g kije, sebab 2 ari n aq xnak ngadu dgn die,,=) datang2 tempat kije, alangkah sedihnye bile name aq kat isolation bed lagi,, aduhaiii muke aq n mmg muke isolation nurse ke,, cam penuh da badan aq n n ngn segale jenis bacteria, lame2 kang aq lak yg sakit,,, penin2,,,

blh tahan la busy nyer aq petang 2, masuk2 shift patient baru je balik dr OT, habis je sponging, tau2 nak buat bronchoscopy la pulak, time wat brochoscopy ley reintubate balik lak,, cabaran betul,, dari masuk shift smpai la kehabis shift, nak duduk pn xsempat,,, smpai rase bdn n dah melayang2 buat kije,, klu hari2 mcm n,, mati la staff nurse n,, huhu,,, nasib baik la shift aq dah berakhir dan condition patient stable semase dibawah jagaan aq,, hehe,,, kire hebat jugak la aq n (dgn nada perasan)

seronoknyer bile dapat balik umah, dapat mandi, dapat makan, n dapat plok2 bebe, harapan nak ym atau skype dgn my honey, apekan daye xkesampaian la pulak, macam die pulak yg kije, die pulak yg boleh terlelap dulu,, aq yg kije n pn mate segar je, die ley tdoo,,, gerammmmm..... gerammmmm..... aq kempunan nanti baru die tau,,,
ish.... geraammmmmm....

hai.... makin merapu2 aq n... ok. tekan butang noktah disini.. salam.. nite2...

shira yanwizan
11.15pm
beside my lovely bebe =P






No comments: