followers

Friday, July 2, 2010

i love my job very2 much



cbe teka aq kije ape?? cam baju kije kilang plastik kan,, heheh,, acctually im woking as a staff nurse at PPUKM, cam best je dgrkan, tapi hanya tuhan je yg tahu betape sukarnye bekerja sebagai seorg staff nurse,
mental +fizikal = wajib guna
lmbat pickup = habis la ko kene bambu ngn senior +para2 doktor2
relative + patient = 2 2 pn same penting, ko kurang ajar dgn diorag, siap la bulan depan name confirm naik kat org atasan,
sebab 2 kot ramai org xmau jdk nurse,

bagi diorg = nurse kerja yg kotor, jdi hambe patient + relatives, x boleh nk cun2 pg keja, gaji x best, and many2 more,

tapi bg aq: nurse n byk kelebihannyer, dan hanye seorg yg bergelar staff nurse tahu kelebihannyer,, =)



n la tempat kije aq, aq kije kt bahagian ICU, so kene tukar baju sebelom masuk kije,, heheh,, utk elak infection dibawe kerumah kononyer,,,, time n patient x ramai, so sempat le nk bergmbo,, tapi skang n x ley,,, ICU dah dilanda TSUNAMI,,,,



kertas2 seperti report, chart dan lain2 yg perlu disettlekan sebelom tamat shift anda, klu x lmbt balik la jawabnya,,, =(

banyak lg pic nk dikongsikan, tapi, waktu x mengizinkan, aq kene pegi kije,, shift malam ari n,, heheh,, papay,, wassalam,, =)






2 comments:

touyakaruma said...

hati ku telah terluka ... check lah hati aku ..check lah hati aku .. Muahahahahahaha lari

http://touyakaruma.com/blog/

Princess Nur said...

akak , cm na nk apply kja kat sna ?? bla lg jwtn staff nurse akn kuar ?