followers

Monday, January 10, 2011

baru sehari jage dah mcm n..


baru semalm start kerja lepas 5 hari jadi penganggur kat umah.. masuk2 kerja rase sedih dan terkilan pun ade jugak bile tengok assignment aq kat isolation room 23, (aduh, bilik paling hujung dan bilik yg paling aq takuti. hehe) rase macam nak demand je dengan team leader, tapi kang die kate aq n demand lebih2 plak, dah la baru naik kerja kan... jadik bahan bualan org plak aq nanti..

" case TB yer, sebelah n case H1N1 tau..." hurmm... xsukenya dengar ayat 2... tapi nak buat mcam mane kan... dah aq pilih kerjaya ni kan... terpakse la hadapi... cam biase la.. my honey la tempat aq luahkan perasaan.. tp xpyh cakap aq dah tau ape die nak kate.. " hati2 ye.. jangan cuai tau..." ayat biase yang aq selalu dapat dari die.. dah lali da telinge n dengar... heheh... jgn mrh ye cayunk...=P

baru je 10 jam aq incharge patient n.. bile balik kerja pukul 7 pagi n.. badan aq da rase lain macam.. idung da mule selsema.. tekak da rase sakit... alah... xsukenye... xkan nak nk demam kot.... xkan nak MC lgi kot... klu aq MC confirm nama aq naik dan jadi berite terhangat kat ICU 2... adui... tapi bdn da rase xlarat da n.. nak manje2 ngan my honey.. die busy la pulak.. nak jawab call aq pn macam terkejar2 je... =(

xpe la,, aq kan nurse, xkan xboleh nak rawat diri sendri pulak kan.. jgn lupe makan ubat ye shira, nati nurse marah.. ish.. ape yg aq da merepek n.. time 2 sleep n... malam n nak kerja lg... nite2 semua...=)

No comments: